Käärmeenkantaja

29.11. - 17.12.

elementti: vesi

planeetta:
Saturnus

 


 

Jousimies

17.12. - 20.1.

23.11. - 21.12.

elementti: tuli

planeetta: Jupiter

enkeli: Adnachiel

(itsenäisyys)

 


 

Uusi teksti

Mytologian perusteella Jousimiehelle soveltuvia ammatteja:

 

kaikki parantamiseen sekä lääketieteeseen liittyvät

opettaminen

 

Uusi teksti


Do not yearn,
O my soul, for immortal life!
Use to the utmost
the skill that is yours.

"Oi sieluni, älä kaipaa ikuista elämää!
Käytä viimeiseen saakka sitä taitoa, joka sinulla on."

toinen käännösversio runoilijan oodista:

Seek not, my soul, immortal life, but make the most of the resources that are within your reach.

 

Pindaros
n. 518 - n. 438 eKr.

 
21.12. 17
klo 18.28
talvipäivänseisaus

Sol Invictus eli voittamaton Aurinko
saapuu jälleen näkyville.
Lohri-juhla 13.1.


Silloin hindut juhlivat päivän pidentymistä nuotioiden loimutessa.

 

 

Adnachiel, itsenäisyyden enkeli


 

ohjaa jousimiehen liikkuvan mielen kohti elämän seikkailuja.


Jousimies on persoona, joka etsii haasteita, jotka eivät aina ole käden ulottuvilla.
Hän tahtoo elää, toteuttaa kykyjään ja lahjojaan. Silloin seikkailutkin onnistuvat,
koska jousimies pystyy hyödyntämään huonotkin olosuhteet.

 

Jousimies on rehellinen, sanoissaan suorapuheinen.
Hänen kanssaan ei ole tarpeen miettiä ajatusten piilomerkitystä:

hän tarkoittaa, mitä sanoo.

 

 

Jousimiehen merkissä syntyneiden ensimmäinen suojelusenkeli:

 

54. 15.-19.12.   Nithael, ikuinen hehkeys ja pitkäikäisyys, voitto kuoleman enkelistä

 

 

 


 

 Tuikkujen ja lyhtyjen valoa pimeässä illassa


 

  

  

Joulukortteja erään yksityisen kokoelmasta.

 

 

Tietoa joulusta:

 

 Juhla juontuu päivistä lähellä talvipäivänseisausta:

Silloin Aurinko syntyy uudelleen;

ja sen nimenä on "Sol Invictus" eli voittamaton Aurinko, joka

nitistää synkkyyden pimeän kauden.

 

Joulun historiaa:

Muinaisen Rooman suuri juhla oli Saturnalia, päivät lähellä talvipäivänseisausta.

Alunperin juhlat kestivät vain noin kolmisen päivää, mutta aikojen kuluessa tapahtuma oli jo viikon mittainen (17. - 23.12).

Koulut suljettiin, töitä ei tehty, sillä silloin juhlittiin aina uudelleen syntyvää, voittamatonta Aurinkoa (25.12), mutta myös maanviljelyksen suojelijaa, Saturnus-jumalaa: Ihmiset kiitollisina hyvästä sadosta antoivat paljain päin uhrinsa Saturnuksen temppelin edessä, sen jälkeen seurasi kaikille yleinen juhla-ateria.

Näinä päivinä kotien pöydät notkuivat ruuista ja viineistä, joita eritoten orjat saivat nyt nautiskella. Hassuteltiin, arkivaatteet ja ankarat aatteet hetkeksi hylättiin, "Io Saturnalia!!" huudahtelut kaikuivat ihmisten rientäessä ystävän luota toisen luoksi. Pienet lahjat siirtyivät hymyssä suin antajalta saajalle, vahakynttilöiden ollessa erikoisen suosittuja.

 

Juhlaan kuului myös kaiken päälleenkääntäminen eli roolien vaihtaminen:

Silloin orjat uskalsivat ilman rangaistusta kritisoida isäntiään; isännät jopa palvelivat omaisuuttaan orjien jalat ja kädet pesten, sitten maittavan aterian tarjoten...

   Tietty, että tässäkin huvittelussa täytyi orjan viisaana oivaltaa rajansa, mihin asti tohtii leikin viedä. Sillä juhlan perästä seurasi aina arki, eikä isännän viha koskaan hyvältä tuntunut.

 

Kristinuskon saatua virallisen hyväksynnän omaksui Jeesuksen syntymäjuhla Saturnalian perinteet sekä ajankohdan, koska vanha, kansanhyväksymä Saturnalia oli jo sinällään hyväntahtoisuuden ja ilon juhla, kuten meille on nyt Joulu. Jeesuksen syntymäpäiväksi asetettiin 25. joulukuuta, roomalaisten juhlapäivä, joka oli nimetty "Voittamattoman Auringon" päiväksi. Koska silloin aurinko, kuten kaikki muutkin jumalat syntyivät.

 

Juhlamme tavat periytyvät siis antiikin Roomasta, Saturnaliasta.

 

He puolestaan Saturnusta palvoessaan palasivat unelmissaan
maailmojen alussa vallinneeseen Kultaiseen Aikaan.

Silloin Saturnus oli maailmojen Jumala, joka syvällä viisaudella ohjasi tapahtumia. Silloin onnellisuus oli aito; ihmiset elivät sovinnossa keskenään, lakeja ei tarvittu, koska sydämissä asui oikeamielisyys, jopa eläimet elivät sovussa keskenään toisiaan raatelematta.

Tähän kulta-aikaan, rauhan ja hyväntahdon paratiisiin
halusivat roomalaiset edes hetkeksi palata.

 

 

Jousimies mytologiassa

Kheiron (lat. Chiron) "taitava käsistään"

Ocyroe "nopeasti virtaava"

 

Vuorilla kulkiessaan kentauri Kheiron oppi tuntemaan lääkeyrttejä, sen lisäksi Apollon ja Artemis opettivat hänelle parantamista, ja lopulta hän omasi parannuskeinot magiikasta kirurgiaan. Oppinsa viisaas Kheiron tahtoi antaa muille, siten hänestä tuli opettaja monelle kreikkalaiselle sankarille.

 

Kheiron oli myös taitava soittaja.
Tässä hän ohjaa nuorta Akhilleusta lyyran soitossa.

 

Luonteeltaan kentaurit olivat intohimoisia, mässäileviä juomareita, mutta Kheiron oli poikkeus. Hän oli viisas, lempeä ja ymmärtäväinen kentauri, jolle jumala Apollon toi lapsensa hoidettavaksi sekä oppia saamaan. Tämä lapsi oli nimeltään Asklepios, tuleva lääkintätaidon jumala, ja hänelle kentauri opetti kaiken mahdollisen parantamisesta.

 

Eräänä päivänä tapahtui näin:
 

Yllättäen kentaurin tytär Ocyroe ilmestyi punaiset pitkät hiukset hartioita peittäen. Nähtyään pienokaisen tyttö ennusti hänen tulevaisuuden parantajana sekä kuoleman. Ocyroe jatkoi: (Ovid: The Metamorphoses Bk II:633-675) ”Myös sinä, rakas isä, nyt kuolematon, syntymäoikeudellasi luotu elämään lävitse kaikkien elämien, tulet kaipaamaan kuolemaa tuntiessasi Hydran, käärmeen, hirvittävän myrkyn imeytyvän kiduttaen läpi haavoitettujen raajojesi. Mutta viimein jumalat antavat sinulle voiman kuolla, ja kolme jumalatarta on katkaiseva yhteyden."

Vielä oli ennustuksia kerrottavana, vaan hän huokasi syvästi, tuskainen silmistään valuvista kyyneleistä, ja huusi: "Kohtalottaret, estäkää minua ja kieltäkää minulta enempi puhe. Kurkkuni on supistunut. Nämä kyvyt eivät ole sen arvoisia, jos saan osakseni jumalten vihan. Parempi olla tietämättä tulevaisuutta! Nyt näen kuinka ihmishahmoni otetaan pois, nyt ruoho kelpaa ruuakseni, nyt mielijohteeni on kiitää ylitse avarien peltojen. Muutun tammaksi, saan sukuni muodon ja hahmon. Vaan miksi olen täydellisesti sellainen? Vaikka isäni edelleen on puoliksi ihminen.”

Jo hänen puhuessa, viimeinen osa hänen valituksesta oli vaikea ymmärtää ja hänen sanat olivat vaivalloiset. Pian ne eivät kuulostaneet enää sanoilta eivätkä hevosen hirnahduksilta, vaan hevosen matkinnalta. Hetken kuluttua hän päästi kirkkaita hirnahtelevia ääniä ja hänen kätensä liikkuivat nurmessa. Sitten hänen sormet menivät yhteen, ja yksi ohut, kova sarveiskavio yhdisti hänen viisi kynttä. Hänen pää, niska sekä kaula pidentyivät, hänen pitkän viitan suuremmasta osasta tuli häntä, ja niskan ylitse heilautetut vapaat hiukset riippuivat oikealla olkapäällä hevosenharjana. Nyt hän oli muuttunut sekä ääneltä että piirteiltä, ja tästä ihmeellisestä tapahtumasta hän ansaitsi uuden nimen.

Tapahtui kuten Ocyroe ennusti: vaikka Kheiron titaanijumala Kronoksen poikana oli syntynyt kuolemattomaksi, oli Herakleen ampuma myrkkynuoli hänellekin liian tuskaisa. Suurissa kivuissaan, joita hän ei edes parantajana kyennyt itseltään poistamaan, hän rukoili saavansa kuolla. Pääjumala Zeus suostui. Viisaasta kentaurista tuli Jousimiehen tähdistö.

 

 

 

 

 
Jousimies (Sagittarius) on etelän tähdistö, jonka pohjoisosa näyttäytyy Suomessa elo - syyskuun aikana. Jousimiehessä on paljon tähtijoukkoja ja sumuja,
koska linnunradan keskus sijaitsee tähdistössä.

Tähdistä kirkkain on Kaus Australis. Suuruudella voi kehuskella Pistoolitähti, oikea hyperjättiläinen. Se on linnunradan toiseksi kirkkain tähti omaten Aurinkoamme 100 kertaa suuremman massan.
oivallus:

23 kertaa 73 = 1679

 

23 saraketta ja 73 riviä muodostavat kuvan


 

 

 

 

 

(ympäröity alue tarkoittaa signaalin vahvuutta)

 

 

Kun printteri tulosti salaperäisen radiosignaalin, kirjoitti radioaseman vapaaehtoistyöntekijä sen laitaan Wow!. Niin mykistävä oli tilanne.

Tämä tapahtui Ohiossa, 15.8.1977.

 

Signaali oli erittäin vahva, kestäen 72 sekunttia.

Omituista tilanteessa oli, että vain toinen radioaseman kahdesta ilmaisimesta vastaanotti Jousimiehen tähdistön suunnalta kantautuneen viestin; kolme minuuttia myöhemmin toisen ilmaisimen suuntautuessa kohtaan, josta signaali oli saapunut, oli avaruus tyhjä.

Noin kuukauden ajan tuota avaruuden kohtaa haravoitiin ja tutkittiin, mutta universumi pysyi visusti mykkänä. Kun mahdollista lähdettä etsittiin, todettiin planeettojen ja asteroidien olevan viattomia tapahtuneeseen, koska yhtäkään sellaista taivaankappaletta ei sillä hetkellä ollut läheisyydessä; myöskään lentoalukset eivät olleet sanoman takana.

Koska tutkimukset eivät kyenneet todistamaan viestiä ihmisen toiminnoista johtuvaksi, jäi mahdollisuudeksi "maan ulkopuolinen äly" lähettäjänä.

Tiedemiehenä viestin vastaanottaja Jerry Ehman pitää tutkittavaa aineistoa liian vajavaisena mihinkään varmaan johtopäätökseen. Lisäksi hän skeptisesti ihmettelee, miksi viesti toistui vain yhden ainoan kerran, sillä vuosienkaan kuluessa tuota taivaan aluetta silloin tällöin tutkittaessa mitään ei ole löydetty.

 

Toisaalta Maan asukkaat ovat toimineet tismalleen samoin;

myös täältä on vuonna 1974 lähetty kokeilumielessä alle kolmen minuutin viesti avaruuteen. Viesti koostui 1679 pulssista, joka purettuna muodostaa kuvan elämämme perustiedoista. Kohde oli Herkuleksen kirkas, pallomainen tähtijoukko M13, etäisyys meistä noin 25 000 valovuotta. Huolimatta siitä, että viesti oli lähinnä teknologinen demotestaus, oli signaalissa tietoa mm DNA:sta, aurinkokunnastamme, sekä kuva ihmisen hahmosta (mainittu lisäksi pituus ja maailman väkiluku).

Eräs syy, että kohteeksi valittiin M13 oli tähtien lukuisuus; pääteltiin yli sadantuhannen tähden joukossa olevan edes jonkinlainen älyllisen elämän mahdollisuus.

... Jos signaali valovuosien päästä saapuu älyllisiin olosuhteisiin, on myös siellä syytä ihmetykseen: miksi lähettää viesti vain kerran; olisiko mahdollista, että sellainen paikka kuin Maa ja sellainen elollinen olento kuin ihminen yhä edelleen olemassa?

Tänäkin päivänä meille saapunut signaali on puolestaan mysteerio.

Mistä kaukaa se on matkannut, kuka/mikä on lähettäjä, kenelle se oikeastaan oli tarkoitettu.

Mitä nuo numerot tahtovat todella kertoa??
 


Kuuluisa wow-signaali sai ehkä selityksen

13.01.2016

Vieraita sivilisaatioita etsinyt Jerry Ehman havaitsi vuonna 1977 avaruudesta tulevan voimakkaan signaalin.

Big Ear -radioteleskooppi vastaanotti signaalia 72 sekunnin ajan. Sen jälkeen mitään vastaavaa ei ole kuultu uudelleen.

Laajoista tutkimuksista huolimatta signaalin lähdettä ei ole onnistuttu selvittämään. Sen epätavallisesta luonteesta johtuen signaalin on jopa epäilty olevan toisen sivilisaation lähettämä merkki.

Nyt Antonio Paris Floridan St Petersburg Collegesta uskoo löytäneensä signaalille selityksen. Hänen mukaansa kyseessä saattoi olla komeetta.

Wow-signaaliksi kutsuttu tapahtuma havaittiin niin sanotulla vedyn aallonpituusalueella. Komeetat vapauttavat paljon vetyä kiertäessään Aurinkoa. Myös signaalin lyhyt kesto ja se, ettei samalla suunnassa enää seuraavana päivänä nähty mitään, sopii komeettaselitykseen.

Etenkin kaksi komeettaa, 266P/Christensen ja P/2008 Y2 (Gibbs), saattoivat olla oikeassa suunnassa wow-signaalin havaintohetkellä. Molemmat komeetat on löydetty vasta tällä vuosituhannella, joten vuonna 1977 niitä ei osattu epäillä syyllisiksi.

Komeetan osuminen teleskoopin näkökenttään vahingossa on äärimmäisen epätodennäköistä. Kritiikkiä esittäneiden tutkijoiden mukaan komeetat eivät myöskään välttämättä pysty tuottamaan riittävästi vetyä synnyttääkseen wow-signaalin.

Vieraita sivilisaatioita etsinyt Jerry Ehman havaitsi vuonna 1977 avaruudesta tulevan voimakkaan signaalin.

Big Ear -radioteleskooppi vastaanotti signaalia 72 sekunnin ajan. Sen jälkeen mitään vastaavaa ei ole kuultu uudelleen.

Laajoista tutkimuksista huolimatta signaalin lähdettä ei ole onnistuttu selvittämään. Sen epätavallisesta luonteesta johtuen signaalin on jopa epäilty olevan toisen sivilisaation lähettämä merkki.

Nyt Antonio Paris Floridan St Petersburg Collegesta uskoo löytäneensä signaalille selityksen. Hänen mukaansa kyseessä saattoi olla komeetta.

Wow-signaaliksi kutsuttu tapahtuma havaittiin niin sanotulla vedyn aallonpituusalueella. Komeetat vapauttavat paljon vetyä kiertäessään Aurinkoa. Myös signaalin lyhyt kesto ja se, ettei samalla suunnassa enää seuraavana päivänä nähty mitään, sopii komeettaselitykseen.

Etenkin kaksi komeettaa, 266P/Christensen ja P/2008 Y2 (Gibbs), saattoivat olla oikeassa suunnassa wow-signaalin havaintohetkellä. Molemmat komeetat on löydetty vasta tällä vuosituhannella, joten vuonna 1977 niitä ei osattu epäillä syyllisiksi.

Komeetan osuminen teleskoopin näkökenttään vahingossa on äärimmäisen epätodennäköistä. Kritiikkiä esittäneiden tutkijoiden mukaan komeetat eivät myöskään välttämättä pysty tuottamaan riittävästi vetyä synnyttääkseen wow-signaalin.